El estudio de la biología busca que los estudiantes aprecien la interconexión de la vida dentro de la biósfera. Con un enfoque en la comprensión de la naturaleza de la ciencia, esta asignatura permitirá a los estudiantes desarrollar un nivel de alfabetización científica en inglés, que los preparará para el entendimiento de cuestiones de preocupación local y global, con una comprensión amplia, desde el punto de vista científico.
Impartida en inglés por la Dra. Anica Kurzbach, PhD. nativa de Alemania. Los estudiantes pueden optar por Biology (en inglés) o Biología (en español), según su nivel de inglés. Disponible para primero y segundo de bachillerato, esta materia combina teoría y práctica.
Definition and monomers
Types of secondary structures
Causes and effects of protein denaturation
Functions of proteins in the body
Types of bonds involved in secondary structures
Definition and dietary importance
Structure of triglycerides
Difference between saturated and unsaturated fatty acids
Statements about trans fats
Fat-soluble vitamins
Definition
Role of RNA in protein synthesis
Structure of a nucleotide
DNA bases and base pairing
Definition of a mutation
Frameshift mutations and their consequences
Difference between germline and somatic mutations
Effects of DNA coding sequence deletions
Definition and importance of digestion
Main functions of the liver
Villi and microvilli and their functions
Organs of the gastrointestinal tract
Accessory organs of digestion
Definition of a healthy diet
Significance of macronutrients and micronutrients
Health risks associated with high sugar intake
Characteristics of unhealthy fats
Components of a healthy eating plate